Sikeres szereplés a TechTogether 2016 versenyen

A Gépipari Tudományos Egyesület és az Autopro járműipari szakportál közös versenyén a hallgatóknak több fronton kellett helyt állni. A csapat és az intézmény prezentációs bemutatása mellett voltak kvízfeladatok és expo-caching is. A Pannon Racing csapata a TechTogether 2016 elnevezésű hallgatói versenyen az Expo-Caching versenyszámban II. helyezést ért el. A csapat tagjai: Fekete Tamás, Fekte József és Fódi Tamás

techtogether_verseny_201605.jpg

2 különdíj, összesített V. helyezés a Pannon Racing-gel a Techtogether 2017 versenyen

A Pannon Racing csapata a Pannon Egyetem, Járműmechatronika Intézeti Tanszék színeiben idén is képviseltette magát a 2017-es Autopro Kiállítás keretében megrendezett, Techtogether versenyen. A verseny során a csapatoknak iparban előforduló problémákat kellett megoldaniuk, gyakorlati és elméleti tudásukat együttesen latba vetve. Mindez alatt a csapatok csapatmunkája, kommunikációs képességeik és a csapatok marketing oldalról figyelembe vehető megjelenése is nagyban hozzájárult a végső helyezésekhez. A versenyen kiemelkedő hangsúlyt kapott a versenyző csapatok korábbi illetve aktuális fejlesztési tevékenységeinek, projektjeinek a bemutatása, melyek során az elkészült járműveket meg is tekinthették az érdeklődők az expón.
A kiállításon számos rangos ipari résztvevő is képviseltette magát, akik különdíjakkal jutalmazták az egyes versenyszámok kiemelkedő csapatait.

A Pannon Racingnek 2 különdíjat is sikerült elhoznia, a Knorr-Bremse által felkínált „Legjobb csapatmunka” és a Nemak Győr Alumíniumöntöde által felajánlott „Legjobb teljesítmény” kategóriában.

Összetettben a Pannon Racing az V. helyen végzett a 16 résztvevő csapat között.

Csapat tagjai:
Árkovits András
Bukovinszky Márton
Dervalics Milán
Dervalics Tamás
Holló Dávid
Tilhof András
Vági Ferenc
Viola Gergely

Csapatkoordinátorok:
Csomós Bence
Kohlrusz Gábor

A versenyről további részletek elérhetők az alábbi linken:
https://autopro.hu/techtogether/Egymillio-forint-nyeremeny-rengeteg-vallalati-ajandek-ilyen-volt-a-Techtogether-2017-ben/23586/

 

Csapatkép kicsi

A Robert Bosch budapest fejlesztési központ kutatási tevékenysége

Kedves Hallgatók!

A Robert Bosch Kft-vel együttműködve az egyetem polgárai számára előadást szervezünk 2015. május 13-án (szerdán) 10:00-11:30-ig.

Előadó: Szűcs Csaba
Az előadás címe: "A Bosch budapest fejlesztési központ kutatási tevékenysége"

Időpont: 2015. május 13. 10:00-11:30
Helyszín: Veszprém, Pannon Egyetem, A épület A2

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

ECB_eloadas_meghivo_PANNON

Claas Unitech 2018 mérnökverseny

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a CLAAS UniTech mérnökversenyt, ahol műszaki egyetemi hallgatóknak kellett egyedi építésű arató- és cséplőgépekkel a mezőgazdasági munkát szimuláló feladatokat megoldaniuk.

A hallgatók 2-4 fős csapatainak kellett egyedi tervezésű mezőgazdasági gépeket építeniük, amelyekkel különböző ügyességi, a való élet problémáit szimuláló feladatokat oldottak meg. Az eseményre nagy volt az érdeklődés, ugyanis 30 csapat nevezett.

A Pannon Egyetemről első ízben vettek részt hallgatók a versenyen, amely fontos tapasztalatokkal gazdagította a résztvevőket. Két csapat is a döntőbe jutott, ahol a Farmers of Pannon University a 8., a Tímném pedig a 9. helyet érte el.

 

pannonfarmers_2.jpg

"Betakarítás"

Sokoldalú gépekre volt szükség, ugyanis az április 19-i, Törökszentmiklóson rendezett döntőn 3 feladatot is teljesíteni kellett. Először a megépült kombájn mobilitását tették próbára szlalompályán és egy fékezőteszten, majd az aratási feladat következett, ahol teniszlabdákat és fakockákat kellett „betakarítani”, valamint szortírozni. A gépek valódi használhatóságát egy reális akadályokat szimuláló fárasztóteszt keretein belül is próbálták bizonyítani: a sofőrök különböző terepakadályokon küzdötték át magukat, ügyelve arra, hogy a jármű nehogy járóképtelenné váljon, vagy alkatrészt veszítsen.

A csapatok tagjai:

Farmers of Pannon University (8. helyezés)

Kemény Patrik
Szombathelyi Mátyás
Gerőcs Bálint
Perényi Gellért
Mühlbauer Tamás

 

Tímném (9. helyezés)

Varga Dániel
Béres- Deák Márta
Bánki Nándor
Kertész Bence
Németh Gábor

timname2.jpgAz elért eredményhez gratulálunk!
A csapatok részvétele a Pannon Egyem Gépészmérnöki Intézetének Járműmechatronikai Intézeti Tanszékének segítségével és a szponzorok támogatásával vált lehetővé. A támagtást ezúton is köszönjük!

 

pannon_farmers_3.jpg

Tartóssági teszt

Continental MSc nyílt nap

2014. márciusában a Continental Automotive Hungary Kft. nyílt napot szervezett a Járműrendszertechnikai MSc szakra beíratkozott hallgatók részére. A hallgatók alaposabban megismerkedhettek a Continetal veszpérmi egységének tevékenységével.

conti nyiltnap 1

conti nyiltnap 2

Elektromos hajófejlesztés a Járműmechatronika Intézeti Tanszéken

Idén ősszel sikeresen elindult a Járműmechatronika Intézeti Tanszék gondozásában egy elektromos hajófejlesztési projekt. A Pannon Rája Solar Boat Team nevű hallgatói csapat lelkes munkájának köszönhetően januárra várható egy RC prototípus elkészítése, mellyel az új fejlesztésű hajómodell hidrodinamikai és hajtásláncbeli jellemzőiket lehet majd vizsgálni. Az így születendő eredmények és tapasztaltok felhasználásával a csapat tervezi elkészíteni a „Kisrájának” keresztelt modell nagyobbik testvérét, egy egyszemélyes versenyhajót, mellyel cél a Monaco Solar Boat Challengen való sikeres részvétel 2019-es idényben. A Pannon Rája facebook oldala elérhető itt:

https://www.facebook.com/pannonraja/

A Pannon Rája folyamatosan várja az elhivatott, lelkes, csatlakozni vágyó hallgatóit, mérnöki és gazdasági területről. Jelentkezni fél, max. egy oldal terjedelemben megírt motivációs levéllel lehet, melyben a jelentkező kitér a csatlakozás motivációjára, kedvenc szakmai témaköreire, korábbi tapasztalataira, miként és miben szeretne részt venni a csapat fejlesztési tevékenységeiben és várhatóan heti hány órát tud egy félévben fordítani a projektre. A jelentkezést Árkovits Andrásnál, a csapatkapitánynál az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy a csapatkoordinátornál, Csomós Bencénél a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen van lehetőség leadni.

Európai Uniós és hazai Kutatás-fejlesztési Projektek

 • 2006-2007: Ro-39/2006, Kétoldalú magyar-román kormányközi TéT (Tudomány és Technológia) együttműködés, kutatási téma: ”Villamos Gépek Modell Alapú Hibadiagnosztikája/ Model Based Fault Diagnosis of Electrical Machines”
 • 2005-2006: Fr-09/2004, Kétoldalú magyar-francia kormányközi TéT (Tudomány és Technológia) együttműködés, kutatási téma: ”Beágyazott CAN (Controller Area Network) kommunikációs Rendszerek UML (Unified Modelling Language) alapú vizsgálata és tervezése”
 • 2005-2007: GVOP-3.1.1.-2004-05-0029/3.0 Alkalmazott Kutatás-fejlesztési projekt (GVOP-AKF), kutatási téma: ”Elektronikus komponensek fejlesztése”, kutatási altéma: ”Termékfejlesztő Laboratórium mérésautomatizálása és informatikai rendszerének kifejlesztése és Underwriter Laboratories minősítésének bevezetése”
 • 2005-2006: GVOP-3.3.1.-2004-04-0019/3.0 (GVOP-TST), kutatási téma: ”Diagnosztikai és irányítási célú univerzális CAN (Controller Area Network) kontroller fejlesztése hierarchikus vezérlésű valós-idejű beágyazott rendszerekhez”.
 • 2005: GVOP - 3.2.1 - 2004 - 04 - 0034 /3.0 Kutatási műszerbeszezés (GVOP-KMA) kutatási téma: ”Műszerbeszerzés modern elektronikai, jelfeldolgozási és szabályozástechnikai alkalmazásokhoz”
 • 2004-2007: GVOP-3.2.2.-2004-07-0022/3.0 Kutatási és Kooperációs Tudásközpontok (GVOP-KKK) projekt, kutatási téma: ”Fenntartható Fejlődésért Környezeti és Informatikai Kooperációs Kutató Központ”,  kutatás-fejlesztési altéma: ”Komplex Méréstechnikai Laboratórium Kiépítése Termékfejlesztés Támogatásához”
 • 2002-2004: Ro-13/2002, Kétoldalú magyar-román kormányközi TéT (Tudomány és Technológia) együttműködés, kutatási téma: ”Adaptív és Robusztus Algoritmusok Vizsgálata Váltakozó Áramú Motorok Sebesség Érzékelő Nélküli Szabályozásához/ Analyze of Adaptive and Robust Control Algorithms for Speed Sensorless AC Motor Drives”

Európai Uniós, Oktatási-Kutatási Projektek (TEMPUS, ERASMUS)

 • 2003: 110068-CP-1-2003-GR-ERASMUS-TN-ESTIA-NET, Tematic Network opening up electrical engineering, computer technologies and applied sciences to successful women careers (Athén-Veszprém, 2003-2006.)
 • 2003: (ERASMUS B GENT 01), Gent-Veszprém Bilateral Agreement for the academic year 2004/2007 Socrates Programme: Higher Education
 • 1998: TEMPUS-JEP-11302/96 ”Development of New Modular Curricula for the Hungarian Polytechnics based on the European Credit Transfer Systems”
 • 1997: A TEMPUS S-JEP-12555/97 ”Development of English Language Course on Intelligent Systems in Control and Measurement, Integration of the Hungarian Continuing Education, Credit Transfer Systems and PhD programs in Information Engineering into the European Ones”
 • 1995: TEMPUS S-JEP -07759/94-Modify “Upgrading the Hungarian Higher Education in System Modelling, Fault Diagnosis and Fuzzy Logic”

FESTO tanfolyam munkatársainknak

A TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0042 azonosítószámmal ellátott, „Mechatronikai mérnök MSc szak tananyagfejlesztése” elnevezésű projekt keretében szakmai FESTO tanfolyamot szerveztünk munkatársaink számára.

festo tanf 1

festo tanf 2

Gumibitumen tesztelés

2011.10.09-én a Veszprémben a Budapesti úton és az Endrődi lakótelepen a Pannon Egyetem és a Continetal Teves Magyarország Kft. együttműködésének eredményeként útfelület tesztet hajtott végre sikeresen. A teszt célja a Pannon Egyetemen kifejlesztésre került gumibitumentulajdonságainak vizsgálata volt különböző vezetési szituációkban. A teszt része volt 100 km/h és 50 km/h sebességről történő vészfékezés, sávváltási manőver volt. A mérések elvégzése után az adatok kiértékelése folyamatban van.

A mérési eredmények a Járműrendszertechnikai labor által is kiértékelésre kerülnek, az "Útfelület és gumiabroncs közötti csúszási koefficiens meghatározása" című kutatás keretein belül.

Hallgatói siker - XXII. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny

12719437 1044297942309193 8333839148137231284 o

2016. március 23 – 25. között a Debreceni Egyetem, Műszaki Karán rendezték a XXII. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyt, melyen a Mérnöki Kar Szubrutinosok csapata - Csomós Bence, Jakab László, Márton Zoltán - a 24 induló közül a 8. helyen végzett.

 

Ezúton is gratulálunk az eredményhez és az elnyert jutalomhoz!

Járműmechatronikai kerekasztal beszélgetés

Interdiszciplináris kihívások a járműmechatronikai rendszerek oktatásában és kutatásában címmel kerekasztal beszélgetés lebonyolításában vett részt a Járműrendszertechnikai laboratórium. A rendezvényen az egyetemi és ipari szereplők egyaránt véleményükkel járulhattak hozzá az oktatás minőségének javításához.

Helyszín: Veszprém, Pannon Egyetem, B ép. II. em.,

Konferencia terem Ezúton is köszönjük a partnerek részvételét a rendezvényen!

tamop mk 14

Járműrendszertechnikai szakmai nap

A Járműrendszertechnikai laboratórium szervezésében 2011. július 7-én szakmai nap került megrendezésre a Pannon Egyetemen, melyen a Continental Teves és a National Instruments szakemberei is részt vettek. A rendezvényről megjelent sajtóanyag ezeken a linkeken olvasható (VEHIR,AutoPro) olvasható. Bővebb információkat ezen a linken találnak

. DSC01704 

Kutatók éjszakája 2011

A járműrendszertechnikai laboratórium is részt vett a Kutatók éjszakája című rendezvénysorozatban.
A labor tevékenységei közül a járműdinamikai szimulátor és a kerékpár ABS prototípus került bemutatásra, a laborban - legnagyobb örömünkre - sok látogató fordult meg.

IMG 20110923 212133IMG 20110923 212910IMG 20110923 212046

Dékáni vezetés

ns

Dr. Németh Sándor dékán
Dékáni Titkárság B101-102
tel.: 88/624-746
Vegyészmérnöki és Folyamatmérnöki Intézet, C134
telefon: 88/624-000, 6076
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ct

Dr. Horváth Krisztián oktatási és akkreditációs dékánhelyettes
Dékáni Titkárság B101-102
tel.: 88/624-743
Analitikai Kémia Intézeti Tanszék C419
telefon: 88/624-000,6092
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ns

Dr. Abonyi János tudományos és stratégiai dékánhelyettes
Dékáni Titkárság B101-102
tel.: 88/624-746
Vegyészmérnöki és Folyamatmérnöki Intézet, C239
telefon:88/624-000, 6078
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ns

Dr. Kurdi Róbert gazdasági dékánhelyettes
Dékáni Titkárság B101-102
tel.: 88/624-746
Környezetmérnöki Intézet, C407/1
telefon: 88/624-000, 6024, 4017
mobil: 30/410-6176
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

A kari vezetés munkatársai

Pados Alexandra

Pados Alexandra ügyintéző
Dékáni Titkárság B101-102
telefon: Telefon: 88/624-294
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ja

Fekete Rita ügyvivő szakértő
Dékáni Titkárság B101-102
telefon: Telefon: 88/624-743
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gyurikáné Luteránus Éva

Gyurikáné Luteránus Éva ügyintéző
Dékáni Titkárság B101-102
telefon: Telefon: 88/624-746
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MD IMG 5546

Major Dóra ügyvivő szakértő
Dékáni Titkárság B101-102
telefon: Telefon: 88/624-700
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.